Oldalak

Magamról

Saját fotó
Nos, mivel időm kevés, vagy csak rosszul tudom beosztani és nem tudom felrakni a kedvenc receptjeimet, de mégis megosztanám veletek, úgy döntöttem, hogy ezek után a nevét, képét rakom fel az ételnek és kérésre a receptet :)

2013. október 15., kedd

Sonkás virágok

Elsősorban mindenkitől elnézést azért, hogy megfeledkeztem rólatok, de igazából nem is volt sok időm írogatni.
Most egy igazán finom és érdekes, de ugyanakkor könnyű receptet hozok amit az Erdélyi konyha szeptemberi számába találtam. Ami nagyon jó benne, hogy 2 nap múlva is frissnek tűnő puha és olyan mint az első órákban.

Sonkás virágok

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 0,5 dl olaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
Töltelék: 
  • sonka
Tetejére:
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek mák
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel, cukorral, sóval és egy kevés liszttel.
A lisztet egy tálba öntjük, bele a tojást majd az élesztőt és az olajat, össze dolgozzuk és egy konyha ruhával letakarva szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük. 
Miután szépen megkelt, lisztezett nyújtó deszkára tesszük és kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd a sonka formájára vágjuk. Összerakása: egy lap tészta- egy lap sonka- egy lap tészta.
Bevágjuk 8 helyen összeforgassuk, lekenjük tojással, leszórjuk mákkal és sütőpapírral

bélelt tepsibe 20-25 perc alatt aranybarnára süssük.
Kiváló reggeli, tízórai vagy akár uzsonna.
Sütés előtt

Sütés után

Jó étvágyat....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha bárkinek bármilyen hozzászólása illetve kérdése van szivesen válaszolunk :)